Е-списания

library-automation

Тук ще се постараем да ви предоставяме полезни научни издания, списания и проекти на български и английски език, публикувани в мрежата. Критериите в избора ни са два: да съдържат научен материал и да са със свободен достъп.

Приятно четене!

История и археология:

http://anamnesis.info/ Исторически портал и списание на Исторически факултет

http://be-ja.org/ Българското Е-списание за Археология

http://minaloto.org/index.php?lang=bg Институт за изследване на близкото минало

http://prehodbg.com/ Митове за българския преход

Безплатен електронен Годишник на Международната Асоциация на Студентите по история (ISHA)

Научно-популярни:

http://www.nauka.bg/ Българска наука, създадено и поддържано от студенти на Софийски университет

Философия и социални науки:

http://notabene-bg.org/ Списание за философия и политически науки. Издава се от Центъра за изследвания и разпространение на политически и философски идеи при Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград.

http://www.uni-svishtov.bg/dialog/I-MagBg.htm  Списанието е ориентирано главно към интердисциплинарни теоретико-методологични и приложни изследвания на съвременното общество и икономика – култура и философия, хуманизация и екологизация, информатизация и глобализация, и други свързани с тях проблеми.

http://scholarworks.iu.edu/journals/index.php/aeer/  шестмесечно списание за антропологически изследвания на Източна Европа; издание на източноевропейската група по антропология; свободен достъп

Литература, изкуство и култура:

http://spisanie.virtualna-kultura.com/ Първото българско електронно списание за виртуална култура и образование, което осигурява публичност на авторски, популярни, изследователски и коментарни текстове, анализи, съобщения, програми, проекти по темата, както и възможност да се дискутират културните измерения  и влияния, образователни тенденции и перспективи на виртуалността, мястото и  значението на виртуалната реалност в съвременната култура и образование

http://www.slav.uni-sofia.bg/lilijournal/   Електронно списание за хуманитаристика online издание на Факултета по славянски филологии при СУ „Св. Кл. Охридски“

http://crosspoint.mediabg.eu/ Списание за литературата и хората.

http://liternet.bg/ Литература, критика и хуманитаристика

www.public-republic.com/  Място за свободно общуване и изява на творци от различни области на изкуството, на изкушени от словото естети и просто читатели.

http://www.litclub.com/ Електронното издание „Литературен клуб” е мястото, където можете да четете българска и преводна художествена литература, литературна критика, хуманитаристика.

http://piron.phls.uni-sofia.bg/home Софийско студентско електронно списание за изкуство и култура

http://www.ica-sofia.org/bg Институт за съвременно изкуство

http://www.seminar-bg.eu/ Платформа за културни изследвания

http://cl.bas.bg/spisaniya-publikuvani-v-nashiya-sait/blgaristika-bulgarica/ Всички броеве на списание „Българистика” в ПДФ-формат

http://media-journal.info/index.php   Научното електронно списание „Медии и обществени комуникации“ се издава от изтъкнати български учени, преподаватели и изследователи по медии, журналистика, комуникации и информационни науки по идея и концепция на проф. д-р Любомир Стойков и инициатива на катедра „Медии и обществени комуникации” при УНСС.

ВНИМАНИЕ! Ако харесвате идеята за споделяне на ресурси от интернет пространството, ще бъдем радостни, ако изпратите вашите „открития“. Нека заедно направим тази секция колкото се може по-полезна за всички студенти.
Изпратете ресурсите на нашия имейл: fsshistorians@gmail.com или на нашата Фейсбук страница.

Реклами
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: