Студентски куиз 2

На 29.05.2012 г. в Исторически факултет на Софийски университет за втори път  се организира от Факултетен студентски съвет на Исторически факултет студентски куиз. Той се проведе със съдействието на ръководството на факултета и спонсорството на Heineken, Университетско издателство „Св.Св. Кирил и Методий” и сайтът „Красива Европа”. Приели предизвикателството от първата игра през месец март, студентите се впуснаха в оспорвана битка за победа и показаха, че могат да се забавляват със знания.

В 19.00 бе дадено началото на куиза. Отборите, борещи се за победа отново бяха седем. Победителите от първата игра Книжки плъхове пак бяха на линия, за да защитят победата си от 14.03.2012. За реванш пък бяха дошли отборите на Вавилон, Спарта, МСЮЕ и Индиана Джоунс с леко променени състави. Нов участник беше отборът Знанието е сила, състоящ се само от студенти от 1 курс, които бяха достоен противник на по-големите си колеги. Началото на играта бе дадено от водещия гл.ас. Н.Дюлгеров и започна традиционно с тематичния кръг по „История на България”. След края на кръга по „Световна история” бе дадена кратка почивка на отборите и в играта бе включена публиката. Водещият на мероприятието зададе няколко въпроса към студентите, а отговорилите правилно бяха почерпени с бира Heineken и Загорка. След кратката почивка играта продължи с кръговете „История на балканските народи”, „Етнология”, „Археология. Нова този път бе секцията с въпроси за историята на Университета, която предизвика много вълнения сред участниците и публиката. Играта през цялото време бе много оспорвана, като след всеки тематичен кръг водачът беше различен. Под бурните аплодисменти на публиката седемте отбора приключиха почти двучасовата битка за знания. С много нетърпение и емоции играчите и поддръжниците им очакваха да разберат кой е победителят във втория куиз. Така след като резултатите бяха сумирани се разбра, че играта имаше нов – стар победител в лицето на Книжните плъхове. С 49 точки те отново спечелиха оспорваната игра, след тях с 46 точки се нареди отбора на Вавилон, а само с една точна разлика трети остана отбора на Спарта с 45 точки.

Благодарение на спонсорите от Heineken всички участници и публиката получиха по няколко бири, а първите три отбора бяха наградени с интересни книги от Университетско издателство „Св.Св. Кирил и Методий” и сайтът „Красива Европа”.

След награждаването на участниците в играта, студентите продължиха да се забавляват под ритъма на народна и модерна музика. Вечерта завърши с няколко подред запомнящи се хора.

Вторият студентски куиз даде заявка за още по-оспорвани битки на знания сред студентите във факултета. Оставяме времето да покаже какво ще се случи нататък! А защо не през следващата година да се проведе и първата общоуниверситетска надпревара. Във време на пошлост, кич и чалгаризация нека студентите бъдем новатори – да се забавляваме със знания.

Текст: Сима Биволарска
СНИМКИ: Зорница Радулова и Радослав Панайотов

Реклами
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: