След драматичен двубой и изпълнение на дузпи преподавателите победиха студентите

Преподавателите  на ИФ  спечелиха своя реванш на футболния терен

Много емоции и драма в благотворителен мач, завършил след дузпи.

В края на миналата 2011 г. бе възродена една позабравена традиция в Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, а именно организирането на футболни срещи между преподаватели и студенти. Резултатът от първия мач (11:7 в полза на студентите) предвещаваше наистина интересен и напрегнат сблъсък на терена. Очакване и надежди за зрелищна игра и неподправено забавление владееха факултета. При такава атмосфера на 9 март 2012 г. в спортен комплекс „Академик” се състоя мачът – реванш. Той завърши с изпълнение на дузпи при общ резултат 10:7 (след 6:6 в редовното време). Футболната среща бе изпълнена с динамика и интрига. Резултатът бе открит с гол в първата минута, в чийто автор се превърна студентът по история Димо Тончев. Последва бързо изравняване след гол на тарана в отбора на преподавателите Ивайло Лозанов, асистент в катедра „Археология”. В 15 минута гл.ас. Никола Дюлгеров отбеляза красиво попадение. По този начин даде преднина на отбора си и постави студентите пред трудната задача да са догонващи в резултата. Тази тенденция се запази и до края на двубоя. Като при изпълнението на дузпите пролича опита и безпогрешния усет пред гола от страна на преподавателите.

 Публиката, която беше дошла да подкрепя безрезервно своя фаворит, остана доволна от показаната игра на двата равностойни отбора. В стремежа си за победа се отличиха атрактивните изяви на ас. Васко Арнаудов, ас. Ивайло Лозанов, ас. Иван Душков, доц. Михаил Груев и проф. Христо Матанов, както и самоотвержените прояви на вратаря- ас. Светослав Живков, за тима на преподавателите. Сред студентската формация се открояваха голмайстора Димо Тончев, Александър Вълкодинов, Николай Христов, Калоян Пенков, Тихомир Димитров, Светозар Михайлов. Направи впечатление присъствието на две дами на терена – Ивета Косева и Ирина Петрова, които играят и за представителния тим на Университета.

Футболната среща бе ръководена от професионалния съдия в „А” ПФГ  Георги Игнатов. Мачът бе изключително коректен, без груби нарушения и забавяне на играта. Показан бе само един жълт картон на проф. Матанов за тактическо нарушение в средата на терена.

Инициативата имаше и своята благородна цел – набирането на парични средства за лечението на завършилия ИФ и настоящ спортен журналист Рачо Колев. За нейното реализиране помогнаха даренията на присъстващите на футболния мач. Заслуга имат и собствениците на залата, които я преотстъпиха безвъзмездно за осъществяването на спортното мероприятие. Благодарение на всички бе събрана значителна сума пари.

Автор: Моника Панчева

:

Advertisements
Categories: Акценти | Етикети: , , | Вашият коментар

Навигация в публикациите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: