Асеневци и Раковски провериха знанията на кандидат-историците в СУ

Кандидат - студенти пред Ректората преди изпит


На 22 април 2012 година се проведе предварителният кандидатстудентски
изпит по История на България в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”.  Изпитът започна в 09.00 часа, продължи четири астрономически часа.  За него предварително желание за участие са заявили 1564 кандидат-студенти.  От учебното заведение съобщиха , че двете теми между които са имали избор кандидат – студентите са изтеглени от Любомир Шарков от Враца .
Избраните теми са Възстановяване и развитие на Българското царство (1185-1207 г.) и Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867 г.) .
Темите са изтеглени в присъствието на доц. д-р Милена Стефанова – заместник-ректор по учебната дейност ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ и председател на Централната комисия по провеждане на кандидатстудентската кампания и доц. Пламен Митев – декан на Историческия факултет.
Историята е задължителен изпит за много хуманитарни дисциплини във ВУЗ-а.  Предлаганият формат на изпита дава възможност да се установят и оценят историческите компетентности и езиковата култура на кандидат-студентите, а не наизустените знания, отбелязват от висшето училище. Този път оценяващите преподаватели ще оценяват ясното изложение и връзката между събитията, които трябва да покажат кандидат-студентите. Така те няма да поощряват зубренето на дати и събития . Проверителите ще оценяват в изпитните работи “ ясната структура на изложението и разкриването на логическата връзка между събитията „, посочват от СУ .

Advertisements
Categories: Акценти | Етикети: , , | Вашият коментар

Навигация в публикациите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: