Трети път за щастие

На 21 ноември 2012 г. Факултетен студентски съвет на Исторически факултет организира за трети път студентски куиз. Събитието се състоя с подкрепата на Деканата и Heineken.

Този път играта имаше нов водещ, в лицето на гл.ас.д-р. Борис Стоянов, а поради засиления интерес от страна на студентите, беше променен и регламентът, като отборите бяха единадесет. Те се бореха помежду си в три кръга, като най-добрите шест стигнаха до финала, където имаха възможност да се борят за победата. Участие в куиза взеха студенти от различни специалности и курсове, като много активни се оказаха първокурсниците, с което дадоха заявка за бъдещи успехи.

В 19,15 часа водещият даде началото на играта, в която освен традиционните кръгове, имаше и кръг, посветен на Балканската война. Организаторите специално се бяха постарали да разнообразят играта, като за финалния кръг отборите трябваше да отговарят на отворени въпроси, в които да разпознаят личности по снимка или цитати. Част от играта беше и специалният въпрос на водещия, който допълнително нажежи обстановката и допринесе за лекото разместване в класирането.

В оспорваната надпревара, която продължи почти 2 часа, имаше и дванадесети играч – публиката. Освен, че тя бурно подкрепяше отборите й бе даден и шанс да се включи в играта, като отговори на няколко въпроса, зададени от водещия. Отговорилите правилно бяха наградени с бира и книги.

След края на играта и сумирането на точките се оказа, че основните претенденти за титлата – противниците от първите два куиза „Книжни плъхове“ и „Спарта“ са с равен брой точки – 26, което наложи те отново да се изправят един срещу друг в битка за победата. След кратка консултация между организаторите и водещия, на двата отбора бе зададен допълнителен въпрос, с който се определи и победителят.

С 27 точки отборът на „Спарта“ взе реванш за предишните куизове от двукратните шампиони „Книжните плъхове“, които останаха втори с 26 точки. На трето място с 23 точки се нареди отборът „Фактор Вавилон“. Челната тройка получиха за награди редица интересни книги, а всички участници в куиза, както и публиката, бяха почерпени с бира.

Така завърши третият куиз в Исторически факултет. Играта се превърна в традиция и място за знания и забавление. И както организаторите се надяваха, куизът продължава своето развитие във факултета, а добрият пример е вече последван и от други студенти!

Автор: Сима Биволарска

Снимки: Зорница Радулова и Ивайло Динев

Advertisements
Categories: Дейност, Проекти, Студентски куиз | Етикети: , , , | Вашият коментар

Навигация в публикациите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: