Как започна всичко

Годината е 1989 г. В Будапеща група студенти по история полагат основите на студентската мрежа, наречена International Students of History Association (ISHA). Главната им идея е да създадат организация, която да позволи на младежите изучаващи история да осъществяват непосредствени контакти със своите колеги по света, обменяйки опит и идеи. Така ISHA започва своят живот.
През годините на съществуването й нейните членове, произхождащи от най-различни европейски държави, организират и посещават студентски семинари и конференции по цяла Европа. Появяват все нови и нови секции, угасват стари и пак се възобновяват. Студентската мрежа на ISHA се променя всяка година.

През 2008 г. към нея се присъединява и малка група от ентусиазирани студенти от Историческия факултет на Софийски университет. Първият семинар, на който те получават своето ISHA „кръщение“, е в Белград през есента на 2008 г. В последствие различни членове на секцията в София започват да участват активно в международните мероприятия на ISHA – Загреб, Вилнюс, Льовен, Пула, Букурещ…

Така заразени от „болестта“ ISHA те дори организират семинар в София през 2010 г. Последната инициатива, на която отново се включват членовете на ISHA-София е Новогодишният семинар – отново в Белград. След неговото посещение още три млади попълнения от София са обхванати от „заразата“ ISHA.

А какво всъщност представлява тя и защо ISHA е толкова магнетична?
Петък, 17.00 ч., пред аудитория 21 А на Историческия факултет на СУ.
Ела да чуеш най-различни истории, клюки а и някои легенди свързани с миналото на ISHA…

ISHA-Sofia

Categories: Акценти | Етикети: , , , , | Вашият коментар

Навигация

Вашият коментар

Блог в WordPress.com.